Nutriție

13 alimente care conțin magneziu

Apa minerală. Se știe că un consum minim de apă este absolut necesar, dar cu atât mai bine este să fie și minerală. E bine să jonglezi între apa plată și carbogazoasă pentru a beneficia din plin de aportul de minerale. Nivelul de magneziu al acestora poate varia de la 100 mg/L până la peste 500. Consultă eticheta!

Bananele. Aceste fructe cu gust dulce conțin 35 mg de magneziu la 100 g de miez. Dacă le consumi sub formă uscată precentul este și mai mare, de 105 mg pentru 100 g.

Ciocolata neagră. O veste bună pentru amatorii de ciocolată. Cacaoa este foarte bogată în magneziu- până la 85 mg la 30 g de cacao. Evident, nu toate tipurile de ciocolată conțin același procent. Cele care au peste 70% cacao sunt potrivite pentru aportul de magneziu.

Peștele gras. Pe primul loc se află sardinele în ulei de măsline care conțin 467 mg de magneziu la 100 g. Nici macroul nu e de neglijat, dar nu acoperă chiar nevoile zilnice.

Cerealele complete. Fie că sunt sub formă de paste sau pâine, cerealele complete (integrale) aduc între 100 și 150 mg de mazneziu. E important ca produsele să fie integrale fiindcă cele din făină albă, rafinată, sunt lipsite de coaja care conține cele mai multe minerale. Fructele uscate și nucile. Acestea aduc acizi grași (omega 6 și 9) care te ajută să depășești foamea între mese. Nucile de Brazilia conțin 376 mg de magneziu la 100 g.

Migdalele conțin 270 mg, iar nucile 158.

Dintre fructele uscate smochinele conțin 43 mg de magneziu la 100 g.

Fructele de mare. Nu numai peștele gras este bogat în magneziu, ci și fructele de mare. Melcii spiralați sunt cei mai bogați în magneziu, având un conținut de 400 mg la 100 g de produs. Dar și scoicile și melcii de mare conțin multe minerale.

Semințe. Pline de beneficii, semințele sunt un aliment care poate fi utilizat în preparate calde sau reci. 100 g de semințe de susan, de exemplu, aduc 324 mg de magneziu, iar 100 g de semințe de dovleac au 262 mg de magneziu. Condimente și mirodenii. Deși nu se utilizează în cantități mari, completează în mod fericit diverse alimente, crescându-le savoarea dar și valoarea nutritivă. 100 g de curry, de exemplu, aduc nu mai puțin de 254 mg de magneziu.

Sare de nigari (clorură de magneziu). Este o sare marină nerafinată și o sursă pură de magneziu. Poate fi consumată diluată în apă obișnuită sau în apele minerale îmbuteliate. Legume verzi. Acestea conțin multă clorofilă și sunt de obicei surse importante de magneziu. Le găsești în frunzele de muștar, de nap, de ridichi, de spanac sau varză creață. Nu trebuie uitate nici broccoli sau salata romană.

Leguminoase. În această categorie de alimente găsim lintea, năutul, fasolea, soia. Cel mai ușor de gătit și de digerat este lintea. 200 g de linte conțin 75 mg de magneziu.

Avocado este un aliment foarte bogat în nutrienți și vitamine. 100 g de avocado conțin 39 mg de magneziu. Se poate adăuga într-o salată sau consuma sub formă de guacamole. Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia

 

Lasă un răspuns