Nutriție

Ce îți cere de fapt organismul când ți-e poftă de dulce

Desigur că e normal să simți din când în când nevoia să mănânci ceva dulce. Problema apare când această poftă devine exagerată, prea frecventă și imposibil de ignorat.

Atunci, de fapt, indică o disfuncție a nivelului de insulină, provocată de carența de magneziu sau crom. Iar explicația este că insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie, și atunci se va ajunge la o permanență dorință de dulce.

Așa cum spuneam și mai sus, consumarea unei cantități mai mari de dulciuri nu va rezolva problema ci, dimpotrivă, va duce la agravarea ei, îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime.

Care este soluția

Să mâncați alimente care să refacă nivelul de crom din organism, adică roșii, mere, broccoli, banane, fasole verde, cartofi, ceapă, și de magneziu, adică toate cele din categoria frunzelor verzi.

Lasă un răspuns