Nutriție

Antioxidanții

Antioxidantii sunt o categorie de vitamine si ingrediente nutritive care ajuta organismul saantioxidant-sources scape de actiunea nociva a radicalilor liberi.

Acestia, pe langa faptul ca intaresc imunitatea si cresc rezistenta la imbolnavire, scad riscul de boli cardiovasculare, boli neoplazice si incetinesc procesul de imbatranire.

Resveratrolul e un antioxidant puternic obtinut din strugurii rosii, atat din fruct cat si din coaja.

Statisticile spun ca:

  • este de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul
  • de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E 
  • si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C.

Pe langa faptul ca intareste imunitatea organismului, ajuta la tratarea bolilor cardiovasculare, articulare, lupta impotriva afectiunilor alergice si inflamatorii, scade colesterolul si are efect antiaging.

Lasă un răspuns