Antrenament

Poți construi masă musculară doar cu exerciții cu greutatea corpului?

In mod sigur te-ai uitat macar o data in viata la Olimpiada, si ai asistat la probe incredibile de atletism si forta mentala si ai vazut fizicuri cu adevarat impresionante si inspirationale.

Gandeste-te numai la corpurile slabe si musculoase ale sprinterilor, cu fesieri extrem de bine dezvoltati sau la gimnastii cu bratele lor sculptate…

Ei bine, antrenamentul pentru gimnasti este constituit in cea mai mare parte din exercitii cu greutatea corporala. Si cu toate acestea, masa lor musculara este una de invidiat!Ceea ce ne duce invariabil la intrebarea „se poate construi masa musculara facand doar antrenament cu greutatea corporala”?

Raspunsul este simplu: Poti in mod cert sa construiesti masa musculara si fara toate acele discuri si haltere de la sala. Dar desigur, va fi ceva mai complicat sa folosesti greutatea corporala proprie pentru a adauga masa musculara.

Exercitiile cu greutatea corporala pot construi masa musculara?

 

Daca esti incepator sau daca ai o expunere foarte limitata la antrenamentul de rezistenta, atunci raspunsul este da, antrenamentul cu greutatea corporala va construi in mod cert masa musculara! Pentru restul categoriilor, misiunea va fi mai grea, desi realizabila.

Daca esti obisnuit sa ridici greutati foarte mari la sala, sa lucrezi cu haltere sau sa schimbi discurile la aparate, va fi dificil sa gasesti o replica pentru acest tip de antrenament si acasa. Secretul consta in modificarea modului in care te antrenezi in general. Poate ca asta va insemna sa executi exercitiile mai lent sau sa maresti numarul de repetari, de serii sau timpul alocat fiecarei miscari.

Pentru a construi masa musculara este necesar sa provoci muschiul. Asadar, obiectivul tau va trebui sa fie orice schimbare care reuseste sa provoace muschiul, iar provocarea optima o vei gasi doar prin incercari repetate!

Exercitiile cu greutatea corporala au avantajul ca sunt miscari functionale, compuse, care iti permit sa te concentrezi pe forma, fara rezistenta adaugata. Vei fi mai puternic in ceea ce priveste pattern-urile de miscare pe care le folosesti in viata de zi cu zi, si in plus vei lucra mai multe articulatii si muschi in acelasi timp, cu exercitii precum genuflexiuni, flotari sau fandari.

De asemenea, vei lucra multi muschi de dimensiuni mai mici, mai ales atunci cand executi exercitii stabilizatoare, precum caine-pasare, planse si miscari pe o singura parte. Acest tip de miscari vizeaza zona superioara si inferioara a corpului, alaturi de trunchi, provocand muschii pe care nu ii lucrezi intotdeauna atunci cand te antrenezi cu greutati.

Lasă un răspuns